Hemma igen

Då har vi kommit hem efter en mycket trevlig helg med kräftskiva och fotboll.
Pella har busat i balja
och i badkaret
Sen tyckte hon det var skönt att vila i bokhyllan efter allt bus
Men nu tycker hon det är skönt att vara hemma och ta det lite lugnt efter lång bilfärd och en helg med intensivt springande och lek.

Åka bil

Igår åkte vi till mamma och pappa och givetvis följde Pella med. Hon låg mest på rygg och sov,och sträckte ut en tass när hon ville ha lite uppmärksamhet.

Pella i bilen




Väl framme möttes hon av en springande unge som hoppa in i bilen och sa hej. Sen har det vart fullt ös, finns ju så mycket plats att springa runt på här. Sen är det roligt att leka i badkaret.


Nya Bus!

Då har jag vart och shoppat lite saker till Pella. Det blev en vanlig sele som har provats på terassen och den passar bra. Det blev ett roligt spö med fjädrar på också, mycket uppskattat.

Action!
Min nyfikna lilla katt har utforskat vad som finns i byrån också.
Här mamma får du en bild på sudden.

Flugjakt

När man är storstadskatt och bor i lägenhet har man inte så många råttor att jaga. Pella har utvecklat en skicklig och slug flugjakt.

I morgon är det lön då ska Pella få en ny sele, hon har växt ur den hon har. Pella tycker ju om att åka bil, funderar på att köpa en sele som man kan trycka ner i bälteshållaren så hon kan sitta och titta ut i fönstret utan att det finns risk att hon gömmer sig under pedalerna.
Kolla så fiffigt

Balkonghäng

Då har vi vart ute och spanat lite på terassen igen och så har vi haft besök av Pellas extramatte från vån 1. Pella bor hos henne när vi målar och är på resande fot, när Pella inte kan följa med. Annars har inte Pella hittat på så mycket hyss senaste dagarna men det blir säkert destomer en annan dag. Hon kanske också känner sig förkyld.
Ne nu vill hon ha uppmärksamhet, hon sitter på högtalaren och jamar högt! Bäst att kasta några bollar till henne.

nu lämna hon mig!

Nä nu trötta pella på tv och gick och la sig på sin tron och tittar ut på regnet.

Animal Planet

Trisst väder och förkylning, då ligger Pella och jag i sängen och tittar på animal planet.

Mysigt med katt när man är hemma sjuk.

Är hemma och är förkyld, då är det mysigt att ha en spinnande katt som värmer fötterna i sängen. Fast just nu ligger hon och sover på badrumsmattan. Senaste kvällarna har hon vart helt crazy, hon springer runt och jamar och sprätter och så står hon och tittar på mig och jamar jätte jätte mycket. Som att hon försöker säga mig nått, jag tror att hon vill ha en kille. Men det får hon inte, inte än i alla fall.
Här ligger hon och väntar på att få komma ut på balkongen

Tisdagkväll

Nu har vi varit ute på terassen och sett den kolsvarta himlen över Göteborg, Pella hitta en gammal rädisa som hon tog med sig in och leker med. Tidigare ikväll va det riktigt drag, Pella jaga bollar så hon blev alderles trött och låg och flåsa. Ibland undrar man hur mycket enrgi hon har, nu har hon lekt med rädisan i en halvtimme.

Pella leker med rädisa
Prata me mamma förut, vi ska åka hem sista helgen i aug, härligt!
Pella är en speciell liten katt, hon tycker om att åka bil, gärna länge minst 20 mil. Sist vi va hemma tror jag hon sakna mamma och pappas katt Sudden, han blev 15 år och va världens bästa tonkanes. Pella gick i alla fall och leta lite efter honom.
Sudden

Trixtime!

Nu har jag börjat jobba efter semestern, Pella står vid dörren och är kelsjuk när man kommer hem sen vill hon bara busa. I går öva vi på trix.
Hon har lärt sig att sitta fint

Att sitta fint och hoppa upp



Sen öva hon på att rulla runt och vackertass, det gick så där (=

Senare idag komer hon ängna sig åt en annan favorit sysselsättning, raffsa runt i varma nytummlade lakan.

Idag är vi trötta.

Idag är vi tötta, men solen skiner så vi har luftat oss lite på balkongen. Nu ligger Pella under soffan och gör konstiga ljud. Här om natten när jag låg i sängen och hade migrän kom lilla kissen och stäckte ut sig och värmde min rygg, min lilla gossekatt! Hon vet precis när jag behöver lite extra gos.

Här tycker Pella om att ligga och spana ut över Hisingen.

Katthyss

Blev nyss väckt av att Pella kom och spann och trampa på magen. Igår kväll va jag i annedalskyrkan på konsert, såg steget, villagers och the tallest man on eart. Jättebra!

När jag kom hem stog Pella som vanligt vid dörren och kurra. Sen upptäckte jag vad hon pysslat med under kvällen. Hon hade tuggat i sig ett snöre, inte första gången. Nu är det förbud mot leksaker som har ett snöre.  Tur att hon tycker om att leka med bollar och det bästa hon vet är att sitta på badkarskanten och leka med vattenstrålen.
Det är även sonyericsson mobilladdarförbud, då Pella har bitit av 5 stycken. Börja bli dyrt att köpa ny laddare varje månad.

Ne nu blir det champange frukost och lite häng på terassen sedan dags för wow.




Min galna katt!

Igår när jag satt och knåpa på mitt första inlägg gjorde Pella ett utbrottsförsök. Såg halva hennes kropp på utsidan av fönstret. Kasta mig in i sovrummet och han precis fånga henne. Hon hade lyckats ta sig igenom mitt specialbeställda nät som ska hålla katten inne.
Resten av kvällen sprang hon som en tok och apportera bollar för fullt, Inatt satt hon vid sängen och jama och kraffsa under sängen.

Nu är det dags för mig att åka in till stan och hämta armband till Way out west, sen till jobbet och hämta stövlar. Väderprognosen för festivalen ser blöt ut.

Välkommen till min nya blogg!

Bettan heter jag och Pella är min katt. Vi bor i Göteborg på Hisingen tillsammans med vår kille. Jag och Pella har stora hjärtan, ett glatt humör och ett stort sinne för humor och lek.

Jag är 26 år och jobbar som brevbärare på citymail, flytta till Göteborg 2007 och trivs som fisken i vattnet.

Pella är ett år och flytta hit från småländska Hultsfred i oktober 2009.

Vår oas här är vår terass där vi brukar sitta och spana.

 


RSS 2.0